Bølle-Bob som teater-/musical

- til skoler og foreninger

Bølle-Bob
Der er gennem tiden lavet flere bearbejdninger af Bølle-Bob til teaterforestilling. Oprindeligt havde Gellerupscenen stor succes med den første opførelse i 1993.

Siden har mange store teatre opført Bølle-Bob - med stor succes. (Se fakta-delen). Desuden er Bølle-Bob blevet spillet mere end 1000 gange rundt omkring på landets skoler og børneteatre.

I 1999 besluttede Gunnar Geertsen sig for at lave to "originale" udgaver til Dansk Teaterforlag, som nu er de eneste gældende. En stor udgave med pause, som ialt varer ca. 2 timer, og er beregnet til professionelle opsætninger, og en lille udgave, som varer ca. 80 minutter, og er specielt velegnet til skolebrug og børneteater. 

Begge tager udgangspunkt i filmatiseringen fra 1998, og publikum vil opleve dem begge som "hele historien". Gunnar Geertsens kendte sange udgør naturligvis en stor del af forestillingen, og arbejdet med band og kor er af afgørende betydning for stykket.

Smukke Sally
Igen var Gellerupscenen de første til at opføre stykket i 1999. Det blev en bragende succes, som siden er blevet til et manuskript, som er tilgængeligt for amatører.

"Smukke Sally" er den originale musical, som lå til grund for biograffilmen "Bølle-Bob og Smukke Sally". Men filmen blev en blanding af de to teaterstykker "Bølle-Bob" og "Smukke Sally", hvor den oprindelige historie om Sallys stjernedrømme næsten forsvandt til fordel for Bølle-Bobs numre. Her er chancen for at opføre den ægte vare, hvor Smukke Sally er den både komiske og tragiske hovedperson, mens Bølle-Bob er en biperson. Hovedhisorien er den samme, hvor et TV-hold kommer til byen og fordrejer hovedet på Smukke Sally, som falder pladask for plattenslageren Brian von Hansens historier om at gøre hende til superstar. Sangene er de samme som i filmen, men Gunnar Geertsens oprindelige historie er helt anderledes vedkommende: sjov og satirisk, men også rørende i sine beskrivelser af de unges følelser. Samtidig er den en højaktuel og meget morsom kommentar til vores hysteriske dyrkelse af tv-mediet. Men først og fremmest er "Smukke Sally" en festlig forestilling med storslåede danseoptrin til de kendte sange som både børnene og deres forældre elsker.

"Smukke Sally" findes også i 2 udgaver. En lille udgave til 5.-6. klassetrin på ca. 75 min. og en større og mere krævende opsætning, der egner sig til dramahold og amatørscener, og som med indlagt pause vil vare næsten 2 timer.

Se hvordan forskellige skoler og amatørteatre har grebet opgaven an, KLIK HER

Læs Gunnar Geertsens vejledning til forestillingerne, KLIK HER

Alle fire manuskripter kan findes hos Dansk Teaterforlag.

© Gunnar Geertsen og Forlaget BØDKER - Torpsgade 13 - 7000 Fredericia - Tlf. 75 56 87 88